tisdag 11 september 2018

Höstfärger och ”kristallkrona”

Fina höstdagar med sol och höga temperaturer. Fast nu väntar några dagar med regn enl prognosen. Ovanligt denna sommar/höst. Höstfärgerna börjar lysa, träden gulnar och löven faller. 

Bosses äng har äntligen blivit slagen och för första gången i denna bys historia kan vi se vita sn(h)öbollar på ängen. Jag minns ju bäst hässjorna med hö på tork som räfsades ihop på femtitalet. Alla bidrog med något under slåttern, många armar krävdes att räfsa, bygga hässjor med stängerna, köra häst och hölass, servera dryck till arbetarna, laga mat till dem, vänta på att gräset skulle torka till hö, inget regn önskades under torktiden, sedan köra in höet i ladorna. 

Vi fortsätter med magasinstugan. Den har fått delvis nya eller målade dörrar, stugan är nu rödmålad på tre sidor, plåttaket är lagt. Bron är inte riven och utbytt ännu. Något får vara kvar till nästa säsong. Här ska det bli ny bro med tak. Vi funderar på utformningen....Uppe på sovloftet har en ljuskrona tagit plats. Den lyser så fint över bordet. Och bäddsoffan fick flytta en gång till, denna gång till loftet för att kunna få två bäddar där uppe. Jag åkte till Harads för att handla, var borta en timme och när jag kom hem var soffan på plats! Den är inte lätt att bära och trappan till sovloftet är brant och smal. Hur kom den dit??? Lasse ensam hemma. Gissa! 


Vad ska det bli här då? Förberett för någon form av byggnad....


Inga kommentarer: