måndag 24 december 2018

God Jul!

Julafton idag. Är kvar i Huay Yang denna jul. Vi har börjat julaftonen med en timmes jultabatha på Ranchen. Tomas,  leder Tabathan när Eivor är i Sverige, hade varvat musiken med julmusik. Några anlände i tomteluvor. Mycket stämningsfullt. En bra start på julafton 2018. 65 deltagare. Inte illa på julaftons morgon. +25 gr    Tabathatomtar!Plankan i fyra minuter.Styrka och smidighet.KonditionsövningarHärlig musik och svettigt värre! 

För övrigt veckan som gått...

Tisdag åkte vi till Hua Hin med Helge och Svetlana. Målet var besök på Immigration och extension av vårt uppehållstillstånd/ettårsvisum . Allt gick bra och vi får vara kvar till januari 2020. Tack för det! Sedan blev det lunch och shopping på Market Village. Juldekorerat inne på Market Village. Utanför fanns det gran och tomte. Inne simmar karpfiskarna i olika färgkombinationer. 

Vi har haft buggträning, linedance, vattengympa denna vecka. Dessutom har jag börjat med yoga två ggr/ vecka. Lite nytt för mig men ska försöka lära mig mer om detta. 

Thaikursen har också satt igång denna vecka. Två ggr/vecka träffas vi på restaurang Boutique och blir grillade i thaispråkets olika ljud och betoningar. Inte lätt men intressant. Något ska väl fastna!!!Pieter har varit vår lärare hittills.. ”Pieter kiian yo bon ru pah si Khao” - Pieter skriver på vita tavlan.

Plats för många deltagare. 

Resten av inlägget får ägnas åt Templet Wat Samuts överstemunk som avled för ett år sedan. Han har ”legat på is” i kylrum i ett år och nu var det dags för kremering och begravning. Hela veckan har det varit ceremonier och aktiviteter, minnesstunder och musik. Igår byggde de upp en kremeringsbyggnad på tempelområdet. Kl ett var tiden för kremering. Vi kom dit på kvällen och såg den fantastiska byggnaden med blommor och dekorationer. Mitt i huset brann en eld. Mycket folk hade samlats och det var matförsäljning lite överallt. 

Hörde att en del munkar får vänta två-fyra år innan de kremeras och begravs beroende på ställning och anseende. Denna munk fick komma till himmelen/ Nirvana redan efter ett år. 

2 kommentarer:

Eva sa...

Här har vi firat jul, vi var 24 st. Efter middagen kom tomten till oss, så trevligt att han hittade till oss i år igen, många snälla barn var så förväntansfulla. Ha det så bra! Kram Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

24 pers! Vilket julgäng! Vi var två! på balkongen, Janssons frestelse och sallad. Mätta blev vi. Sen skulle vi gå till Poms vid stranden men stannade hos bekanta som åt thaibuffe på Saos. Där blev vi sittande en stund. Låter som en trevlig julafton hos er!
Kram Eva och Lasse