lördag 15 december 2018

En vecka kvar till jul...

Och jag längtar efter barn och barnbarn förstås. Fick prata med Leon, 3 år, idag. Han var hos pappa Erik. De andra barnbarnen ska åka till kusiner i Luleå och fira jul. Jag har ju varit i Sverige två jular i rad men i år blir det jul i Huay Yang i värmen. 

Här har det varit advents-och Luciafika, först hos Eva och Johnny på Dolphin och sen hos Kattis och P-J på Orchid. Mysigt och gott fika med lussekatter. Kattis hade bakat jättegoda lussekatter både med och utan saffran och bjöd grannar och vänner på lussefika. Tack för det!Jonny, som jobbat som bagare i elva år av sitt liv, bakade lussebullar på Dolphin och bjöd mig och Lasse, Eivor och Håkan på gott fika. Tackar! 

Vi åkte till Pumi Chai i torsdags och åt pitepalt hos Ronny och Sai. Varje torsdag kokar Ronny palt på sin restaurang och serverar den med fläsk, smör och lingonsylt, smakar precis som det ska göra. Om det blir palt över så serveras uppstekt palt på lördag till lunch. Ganska otroligt att man kan få palt i Thailand. Det var så gott!

För övrigt så tränar vi för fullt. Tabatha tre ggr/vecka. Yoga två gr/vecka. Buggen fortsätter vi med en gång /vecka för att minnas vad vi lärt oss på buggkursen med Johan och Anne,  vattengympan har kommit igång nu i poolen på Villa Waree, vi vattengympar på söndag em. Linedance tränar vi varje torsdag em. Ingen risk att vi slappnar av! 

Många har åkt hem till Sverige för julfirande. Det börjar komma lite julgäster till byn, både barnfamiljer och äldre personer. 

Vi buggar på fredag kvällar på Ranchen på det nya dansgolvet. Roligt att många av buggkursdeltagarna kommer dit och dansar. 

5 kommentarer:

Titti08 sa...

Imorgon reser vi hemåt/Huay Yang.
Först dock Bangkok.
Trevlig tredje advent
Titti/Chortip Villa

Eva sa...

Snart jul igen, så mysigt!
I helgen har vi Frans och Axel hos oss, föräldrarna är i London, kul för dom.
Barnen är så duktiga och fina ❣️
Vi hörs, hälsa Lasse.
Kram Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Välkomna hit! Det är lite svalare nu än i november, märks att det är ” den kalla årstiden” rudoo nao. Vi behöver inte AC så ofta. Det är skönt!

Eva Mattmar sa...

Lyckliga er som fick rå om barnbarnen när föräldrarna var i London. Tur att vi har så mycket aktiviteter här när man längtar efter dem. Snart börjar kursen i thai, blir roligt som omväxling till all fysisk träning. God Jul och Gott Nytt År!

Unknown sa...

God jul och Gott nytt år! Hälsar vi från Harads. / Inga-greta och Linnéa