lördag 10 november 2018

Första veckan i Huay Yang

Snart en vecka sen vi återvände till vinterparadiset. Resan gick otroligt bra, Norwegian hade medvind och flygresan tog bara nio timmar tjugo minuter och vi landade i Bangkok en kvart före utsatt tid. Där träffade vi vår granne Anna och Göran, taxin väntade på oss och fem timmar senare var vi i vår lägenhet på Van Ravi Residence. Vår duktiga personal hade städat lägenheten, ställt ut alla möbler på balkongen och dekorerat med blommor som välkomsthälsning! Sören och Ann-Christin, som varit här i några veckor redan, kom och hälsade på en stund, liksom Eva E och Jonny, som hälsade oss välkomna tillbaka med en orkide. 

Poolen väntade inbjudande i det varma vädret, drygt trettio grader, men vi packade upp i stället och åkte till The Garden och åt kvällsmat. Phad grappau, moo sap, khao, kai dao med en kall Changöl. Aroy mak mak! 

Sen börjar det ”mödosamma” arbetet med att försöka sova på nätterna och vara vaken på dagen. Sex timmars förskjutning av dygnet ska rättas till. Vi har kämpat hela veckan och börjar nu skönja en ljusning i sovarbetet....

Ett par dagar fick vi med bra väder, vi hann med ett besök i hos TOT i Thap Sakae för att sätta igång internet, sen kom det stora regnet! Som det har regnat, kanalen är fylld till brädden och forsar fram. Mellanvägen är vattenfylld igen som för två år sen, vägen som de gjorde i ordning förra året! Lånat foton av Jan K.

Restaurang Kritsna nästan under vatten.

Grodorna kväker högljutt lyckligt på kvällarna. Det stormar och åskar på nätterna. Några timslånga strömavbrott har det varit. Idag, lördag fm, verkar det lite lugnare. 

Vi har besökt en ny restaurang, som ligger granne med Poms vid stranden, mot Dolphin-höghuset. Vi satt uppe på en takterrass med utsikt över havet och båtarna. Gott och trevligt!

Nyheter i byn

Framför Ranchen på boulebanan har skräddaren satt upp ett hus för sin verksamhet. Tidigare hade han ett rum inne i Ranchenhuset. Inte så mycket plats kvar för boulen. Johnny med Thailandbo har sitt försäljningsställe mitt emot Ranchen. Wiphanei har flyttat sitt kontor till lilla huset där det var souvenirförsäljning tidigare.Oi, med klädförsäljningen på Mellanvägen, och hennes sambo Bert, tidigare boende på Jasmin, har flyttat in i nybyggt hus. Oi har sin affär med kläder i nya huset. Ett stort fint hus har de byggt efter Mellanvägen. En ny restaurang där No Name-restaurangen låg. Mitt emot Jims salong. En till ny restaurang mitt emot Tims massage. Den heter Ton Torn, vi har inte hunnit besöka den ännu. 

Denna vecka har också Tabatha kommit igång. Måndag, onsdag, lördag kl 7.30 har vi möjlighet att träna tillsammans på Ranchen. Eivor kom samma dag som oss och rivstartar den välbehövliga träningen med oss. Jag var med på onsdagsträningen, tog det lugnt tyckte jag, men aj,aj, vilken träningsvärk som följde några dagar efteråt. Sverigevistelsen har ingen bra inverkan på kondition och smidighet. Nu får  vi bygga upp oss på nytt igen. Här tränar vi ju varje dag med simning och vattengympa, tabata-gympa, långa strandpromenader, gymmet, linedance på småningom, yoga finns det möjlighet till. Blir nog ordning på oss i år också!!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj så mycket rolig information, tack för det. Hoppas att vattnet inte förstör mellanvägen igen, den blev ju så bra efter arbetet de gjorde.
Må väl nu o så ses vi om ett par månader!
Kramar från Irene o Bertil

Eva Mattmar sa...

Tack för respons! Mellanvägen är skadad nen inte helt förstörd. Vid Janes laundry har muren rasat och vägbanan naggats i kanten.
Idag skulle vi åka till Mali men vägen var rasad så vi kom inte fram! Fick vända och byta strandställe. Vattnet forsade fram. Mycket regn har kommit!

Anonym sa...

Hej Eva! Jag heter Tiina och brukar läsa Annikas blogg från HY. Men nu är hon ju på långresa, så det var kul att läsa om HY i din blogg! Vad hemskt att det blivit sån översvämning igen i HY! Hoppas vattnet inte gjort lika stor skada som förra året? Har det sjunkit undan nu?
Ha en härlig vinter i paradiset HY! Hoppas det blir bara sol och fint väder från och med nu!

Anonym sa...

Någon som vet nad som hänt med jan luthman?

https://janluthman.blogspot.com/

Eva Mattmar sa...

Roligt att du tittade in i min blogg. Jag uppdaterar inte så ofta som Annika och har inte samma ambitioner som hon. Hon har en så informativ blogg! Vattnet gjorde inte lika stor skada som förra gången för två år sen men det förstörde den nya vägen vid Janes laundry så nu måste de bygga en ny mur igen och efter vägen till Thap Sakae hade de byggt en fin betongöverfart så man slapp den otäcka nerfarten vid bäcken. Den är nu underminerad och räckena är borta. Hör att folk hellre kör ut på motorvägen en bit för att komma förbi. Sol och fint väder har vi fått senaste veckan.