söndag 21 oktober 2018

Jällaskogen, barnbarn och Janne 65 år...

Händelser denna vecka....

Tog en skön skogspromenad i Jälla runt sexkilometersspåret med Sofie, Diesel, Mio och Tuva. Hundarna sprang lösa efter spåret, nosade i skogskanten och fick tillfälle att bli av med lite energi. Solen sken och det var ovanligt varmt för att vara oktober. Mio och Tuva, valpar av tibetansk spaniel. 

Julia och Linn tränar konståkning flera ggr/vecka, ibland flera pass om dagen med isträning, markträning, stretch och träning av tävlingsprogram. Ibland på morgonen innan skolan. De blir så duktiga och får starka benmuskler. I torsdags var det dags för den årliga fotograferingen så mamma Jenny fixade frisyren innan plåtningen. 

Linn, 9 år, på väg till fotografering...Julia, 11 år, har också fått ”frisyr” innan fotosessionen.

Leon provar sina skridskor och hjälm...

Carl, 13 år, har fotbolls-och hockeyträning.Matcher och cuper på helgerna. Fullt upp!

Det var premiär för Julas nya affär i Gränbystaden i onsdags, då var jag där och kollade efter ”fynd”. Mycket folk och långa köer till kassorna. Några öppningserbjudanden blev det..

Julen står för dörren...detta blir den julstämning jag får känna på eftersom jag kommer att stanna i Thailand denna julhelg. Fast personalen brukar vara rätt bra på att julpynta i vårt hus med julgran och girlanger...

Veckans höjdpunkt var i fredags då min lillebror hade 65-årsfest hemma i Vaksala kyrkby. Han fyllde år på torsdagen och bjöd in till öppet hus på fredag kväll. Många kom, släktingar, arbetskamrater, grannar och kompisar...sammanlagt ca femtio personer. De bjöd på smörgåstårta, den största jag sett, ost och kex, vin och andra drycker, kaffe och prinsesstårta. Vilket kalas! En gigantisk smörgåstårta- Eva och Janne är specialister på goda tårtor...Lasse tar för sig...Jubilaren själv, Janne 65 år. Tack för kalaset! Jättegott och trevligt!

Vilket väder vi har haft i veckan.... varma, soliga dagar, vackra höstfärger. Von Bahrs häck i Uppsala...Bästa kompisar, Leon och Julia..

1 kommentar:

Anonym sa...

Test att kommentera.