tisdag 14 augusti 2018

Kärt besök och ”Mannen på taket”

    • Vi har haft finbesök en vecka. 

      Erik och Leon kom med flyg till Kallax flygplats i Luleå förra torsdag och vi hämtade upp dem med bil och släpkärra. Inte för att de hade så mycket packning utan för att vi passade på att handla på Byggmax i Storheden, vår huvudleverantör denna sommar!  Denna gång blev det takplåt. Magasinet eller härbret som det också kan kallas behöver ( kanske) nytt tak. Det var papptak på och det hade fått en del mossa på sig. Framdelen var rätt fräsch medan den andra halvan var i behov av utbyte. Sen ska ju plåten på, det lägger sig ju inte själv, och Lasse , 74 år med artros i sina leder sen många år, var lite tveksam till att lägga det. Han frågade en kille i grannbyn om arbetshjälp, men han hade inte tid. Hmmm, hur göra? Kanske lämna tillbaka plåten och lägga papp på den trasiga sidan. 


      Här är plåttaket på gång...

      Efter några dygns funderande så var Lasse på taket iaf, fastknuten med ett rep och långa stegen stadigt förankrad i marken. Där uppe har han sedan varit i tre dagar och plåttaket har växt fram...Själv är bäste dräng!! Vi är så imponerade!Baksidan är nu klar, där kunde han stå på förrådstaket som redan hade sitt plåttak, men vid delen mot ravinen fick han balansera på stegen. Nu återstår bara en liten del att lägga och sen ska nya vindskivor på. Så då ska taket vara klart! Men.... det finns mer att göra!

      Leon har varit fullt sysselsatt med attduscha blommor och gräs...rosorna behöver mycket vatten...och lilla blåklockan får en extra dusch..

      Han har kört med små och stora bilar, ute och inne..Farmor kan behöva lite hjälp med tvätten..Flygplanen flyger nästan själva från altankanten till Portugal, Brasilien och Badlandet...

      Medan pappa Erik har tränat långlöpning inför höstens maratonlopp..



    2 kommentarer:

    Anonym sa...

    Roligt att se vad ni gör och va ni är duktiga.När ska vi få träffa er? Många kramar från oss.

    Eva Mattmar sa...

    Ja, lite jobb har det varit. Bara roligt!
    Men vem är det som undrar när vi ska träffas?