tisdag 10 juli 2018

Installation och värmebölja

Detta kort, valt av kusinbarnet Josefin, hälsade oss välkomna i nya stugan tillsammans med blomman i bakgrunden och en god wienerkrans. Vi har installerat oss denna vecka, flyttat sängar och möbler mellan stugorna, så det ska passa våra behov. 

Första eftermiddagen hade vi födelsedagsfest för kusin Håkan som fyllt år i maj. Det blev smörgåstårta och vitt vin och drickbar present till Håkan. Vi var inte så många kvar i byn denna dag. Bara nio pers. Håkan och Kirsten, Nils, Rebecka och Robin, Jan och Eva, Lasse och jag. Solen sken och vi glömde alldeles bort att vi har en markis numera!! Mycket varmt, gott och trevligt!

Lasse kom snart igång med förbättringar av stugorna, nya vindskivor på norrsidan av stugan, målning av vindskivor på södersidan, skrapa och måla altanräcket, ta bort räcket vid kortsidan fram och bygga en trappa. 

Lyft av stugor med hjälp av ett par domkrafter..

En av stugorna har lyfts i två omgångar och vips kan vi stänga ytterdörren, nu tätad med en gummilist. Fortsatte idag med lillverandan till ena stugan. Allt revs och där blir det nytt. 

Han har också hunnit med en inventering i  ”magasinstugan”. 

Vad har jag gjort då? Tjaa, inventerat i storstugan, installerat oss i skåp och garderober, förberett stugorna för våra barn och barnbarn som är i antågande. Här finns plats för en familj. Bäddsoffan fick flytta till en lillstuga.Gungstolarna med fotpall flyttades in i storstugan. Bra TV-platser när vi är ”på två” i huset. 

Trappan till storstugan behöver renoveras men alldeles ovanför bor en familj med svalor! De matar ungar för fullt och vi vill inte störa dem innan ungarna flugit ut. 

Jenny med familj kom i söndags och nu har de gott om plats i gamla stugan. 

Det är högtryck i väderleken och termometern visar på 25-30 gr och solen skiner. Idag sattes Carl och Clas i arbete med att fixa stigen till älven. Carl,med sekatör, har rensat bort buskar och mindre träd och pappa Clas har grävt och byggt nya trappsteg. Jenny och jag hjälpte till med att kratta löv och samla ihop allt ris som Carl rensat bort. Bilder kommer senare....

Julia, Linn och jag rodde ut till ”Grunnan” mitt ute i älven. Där är det så grunt vid lågvatten att det bildas öar där man kan gå torrskodd. Nu är det lågvatten men bara så att det är väldigt grunt där ute. 

Flickorna badade i det grunda vattnet, från stranden ser det ut som om de ” går på vatten”. Vattnet har värmts upp ordentligt de senaste dagarna och närmar sig 17-19 gr som det brukar vara. 

Till slut två pärlor på besök...

Inga-Greta var på besök på söndag och åt middag med oss. 

Linn hade lite ”cat walk” i stugan....Edit

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint det blir!!
Nu längtar vi upp till Forsnäs
Kramar /Erik,Yanne och Leon

Eva Mattmar sa...

Och vi längtar efter er! Snart, snart!
Vilken värmebölja vi har nu. Jag badade i älven igår efter strandrensning. Låg kvar länge i vattnet!

Titti08 sa...

Ja vilken värme vi har, som sommaren 2014.
Grattis till nya bostäderna.
Titti

Eva Mattmar sa...

Tack! Så kul med nya stugor!
Jo, vi minns sommaren 2004, den varmaste i mannaminne, då var det riktigt varmt i Luleälven också.

Eva Mattmar sa...

2014 var det...

Anonym sa...

Jag avundas verkligen er och den livskvalitet ni har, både här i Sverige och i Thailand.Ni tar hand om varandra, nära och kära.
Nu är de nya ägarna på plats i B35. Jag vet att ni tar Good Care of them. Kram från ett 28.7 g Alingsås./ Marianne

Eva Mattmar sa...

Trevligt att de nya ägarna av B 35 är på plats!
Spännande att träffa dem!
Vi har heta dagar i stugorna nu, Luleälven är skön att svalka sig i. Barn och barnbarn på besök. Så roligt!