fredag 13 april 2018

Städdag på stranden

Säsongens sista vecka i Huay Yang. På söndag åker jag härifrån, på måndag går flyget till Sverige. Lasse stannar i värmen en månad till. Veckan inleddes med en städdag på stranden, initierad av Peter på Boutique.Här går khun Peter själv med trimmer...Han hade engagerat både thailändare och faranger och folk, som rensade med röjsågar och trimmer i parken mellan Poms och Saos. Till och med betongstigarna i parken blev synliga. 

Vi träffades kl 9 och efter några timmar hade vi fått ihop flera sopsäckar med plast, flaskor, burkar, rep etc. 

Stranden är finast när den är clean från skräp!Lasse kommer dragande med sopsäck och tross. Efter jobbet blev vi bjudna på vatten och Coca-Cola. Khun Peter planerar att bjuda in till städdag varannan vecka nästa säsong. Är alldeles säker på att faranger i byn nappar på det, många tar med sig säckar och samlar skräp när de går på strandpromenad. Några av dagens strandstädare....

Mera denna vecka.... det förbereds för Songkran, thailändarnas eget nyår och vattenfestival. Det är helgdagar från fredag tom måndag, men Songkran firas både några dagar före och efter officiell tid. På Dolfin Strandväg finns matstånd tillfälligt uppsatta, i byn laddar de med vattentunnor, slangar och vattenpistoler. På tisdag 17 april har Huay Yang sin stora vattendag, byarna har olika dagar. Rättelse- ändrat till idag fredag 13 april, det var därför de var rustade vid vattentunnorna redan i förmiddags! 

Eva E och jag har tränat hela Tabatapasset i vårt gym två ggr denna vecka. Måd och jag var med på thai-gympan vid järnvägsstation i tisdag. De kör aerobics med mycket steg och armrörelser och stretch en timme mellan halv sju-halv åtta från måndag-fredag. De har en bra cementplatta för träningen och musikanläggning med bra högtalare. Måd och jag åkte dit kl sex för att dansa lite linedance först. La Ong, som varit med oss på Ranchen på linedance, kom och dansade med oss innan gympan. Lite publik hade vi också. 

En dag kom vår duktiga städerska med en blomma att ha på loftgången. Ser ut som en stor papegojblomma. Vi är inte så många kvar i huset nu. Tror att fem lägenheter är bebodda, av 48!!

Mali strandställe har öppet en vecka till. Vi är inte många gäster där. Restaurangen fixade till en jättegod Khao Pad Sapparot igår med stekt ris, kyckling, räkor, stekt ägg, nötter, ananas och grönsaker, serverad på salladsblad i en ananashalva. Aroy mak mak! Kan rekommenderas!


Inga kommentarer: