tisdag 3 april 2018

Påsk 2018

Nu har vi firat påsk i Thailand en gång till! 

Sol och sand i stället för sol och snö. Går bra det också. 

Skärtorsdagen var vi, som jag skrev sist,  till Dan Sing Khon för att jag skulle få reentry inskrivet i passet. Gick ju inget vidare men i morgon gör vi ett fjärde försök. 

Långfredagen var desto trevligare med besök av Tommy och Åsa på kvällen. Tommy fyllde år så han fick välja restaurang. Det blev Ranchen för att testa deras " onödigt goda plankstek" som reklamen utlovat. Mysigt att sitta i lokalen, som snyggades till förra året och vi tog olika plankstekar då de inte hade laxplankan. Oxfilé, fläskfilé och kycklingplanka blev det. 

Påskafton hade vi bokat bord hos Bengts. Vi var 33 pers som var sugna på påskmat.

Och det fick vi, så gott med inlagd sill och strömming, ägghalvor och gubbröra, gravad lax och Janssons frestelse till varmrätt och chokladpudding med gräddklick till efterrätt. Gänget som fixade allt, Bengt med personal... 

Påskdagen åkte vi till Sea and Sea och solade och åt lunch.Allt är nytt och fräscht på Sea and Sea, de öppnade i höstas. 

Annandag Påsk var det dags igen för en brakmiddag, denna gång på Nishaville. Fina bougainvillablommor kantar bron till Nishaville. Först ett besök på balkongen hos Måd och Christer. Konferenslokalen är ommålad sen vi var här sist....Där skymtar vi Nishaville residence bakom palmerna...

Havsutsikt från deras lägenhet högst upp. 

Sen blev vi bjudna på olika fiskrätter på Verandan, glass och Tiramisu till efterrätt. Jättegott och trevligt! Mången tack! 

Idag har vi varit en tur till Prachaup med Christina och Stefan från Orchid. På Tesco Lotus hittade vi lite presenter inför hemresan och i diversehandeln som ligger bredvid Kasikorn Bank gjorde vi några andra fynd. Lunch på Rablom Seafood vid havet. Trafiken är högljudd vid gatan och precis när vi fått in vår mat kommer en stor lastbil och ställer sig vid vårt bord, framför har en annan lastbil stannat och hissar upp en korg med en kille i, som sågar av grenarna på ett träd. Alla grenar och kvistar samlas upp på lastbilsflaket. Och där passerar en saleng fullproppad med saker till försäljning. 

Tack för en trevlig dag i Prachaup Khiri Khan! 

Inga kommentarer: