söndag 8 april 2018

Aprilväder och fiskmatning

Aprilväder även i Thailand! I Sverige är aprilvädret känt för att vara växlande...ena dagen soligt och varmt, snöstorm nästa dag och så regn dagen efter. Här brukar det vara jämnvarmt och soligt denna årstid,” rudoo ron”, skolorna är stängda från mitten av mars till mitten av maj, deras sommarlov, som är riktigt varmt. Nu har vi haft en regndag och en mulen dag. Flera mulna dagar också. Skönt, kan vi tycka....Kallt i Chiang Mai läste jag, bara 23 gr i morse och regn i natt. Här ca 28 gr, känns svalt och skönt. Om en vecka åker jag till Bangkok för vidare färd till kalla Sverige nästa måndag. Längtar efter alla där hemma....

Denna vecka har varit luuuugn! Ingen tabata, vattengympa eller linedance. Jo, lite tråkigt blir det. Men vi har varit på Nong Pu och ätit middag med en trevlig familj från Sollentuna. Mor, far och tre barn i åldern 2, 5 och 7 år. Jätteroligt för en farmor/ mormor och farfar/morfar. 

Eva och Jonny var här på fredag kväll på takbesök och räkmacka, också mycket trevligt.. Och,,,, i onsdags fick jag äntligen min reentrystämpel i passet. Yippee, nu kan jag lugnt åka till Sverige och komma in i Thailand i höst. Den här gången gick det smidigt. 

 I eftermiddag fick jag följa med Lasse och mata fiskar vid templet. Där har de en egen bro över kanalen med ett nytt fräscht tak. 

Nya bänkar på bron att vila på... Munkarna har hängt upp påsar med fiskmat, som man kan köpa för tio baht styck och mata fiskarna. 

Kanalvattnet är inte det klaraste vattnet i byn..
Så mycket fisk det kommer när man slänger i de färggranna matbollarna! Vattnet bubblar av fisk. På hemvägen såg vi en kungsfiskare spana efter middagsmat i kanalen och plötsligt dök den ner i vattnet men fick inget den gången...

Nu är också stranden som en dröm även på förmiddagen och dagen. Bred, hårt packad sand och varmt vatten att gå i. Vi går strandvägen förbi nationalparken  Hat Wanakon fram till andehuset där vi vänder och vandrar tillbaka. Ca 1,5 timme tar det. Ca 8 km tor. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för information. Alltid kul att följa dig. Stannar Lasse för gott? / Marianne

Eva Mattmar sa...

Lasse skulle nog vilja stanna för gott, men vi andra vill gärna ha honom i Sverige ett tag. Måste hålla med honom om att det är behagligt här med klimatet och livsstilen.
Kul att du är med mig på bloggen! Ni skulle varit med på taket när vi firade 10 år. Några hade varit med från början. Solveig och Roffe på 38,som också sålt lägenheten i år, Tommy och Åsa på 68, som ska sälja när rätt köpare dyker upp, Bertil och Irene Kilander på 18, som inte är i säljartagen, Olle på 48, Karin och Bengt K har sin lgh till försäljning nu. Märks att det gått tio år, stor omsättning just nu...