måndag 5 februari 2018

Altaninvigning, räkfrossa och vattengympa. 

Vi blev bjudna till Putte och Siw på invigning av deras nya inbyggda altan. 

Lasse, Siw, Rulle och Putte...

Nedan även Yvonne, Eva och Annika

Vi var tolv personer som mer än väl fick plats runt deras soffor och bord på altanen. Så bra med plats och så snyggt det var. Ljusa nätfönster och ett otroligt vackert golv. Vi fick goda drycker och tilltugg som verkligen passade en norrlänning, bl a torkat älghjärta, som påminde om torkat renkött. Så gott! Sen gick vi allihop till Jor Jarn och åt kvällsmat. Fick tips om en ny kycklingrätt med smält ost och det var en höjdare. 

Fredag kväll blev Lasse och jag bjudna på räkor av Bertil och Irene. Vi handlade dem på morgonen, redan kvart i sju åkte vi till morgonmarknaden vid Si Shop. Massor med folk hade samlats där, både thai och falanger. Nu är det högsäsong och mycket falanger i byn. Vi fick vänta drygt en halvtimme på att räkorna skulle skalas, och då försökte vi hitta Khao neeo, khati lae mamuang. (Alltså kladdris, kokosmjölk och mango). Inte lätt! De brukar sälja allt det tillsammans vid ett bord, dock inte idag. Vi hittade allt på olika ställen och det blev lite annorlunda än det brukar vara. Nåväl, räkmackorna var fantastiska, vinet kallt och gott och vi satt på vår balkong och pratade hela kvällen. Jättetrevligt!!

Efter detta frossande fredag och lördag var det tur att vi fick ett vattengympapass på söndag em. Här märks också att det är mycket folk i byn, de senaste gångerna vi haft vattengympa i poolerna på Van Ravi och Villa Waree har vi varit över tjugo deltagare. Jätteroligt att så många kommer men det gäller att göra övningarna åt samma håll så man inte krockar...de är så disciplinerade...

Solnedgång över Burmabergen. 


Inga kommentarer: