fredag 1 december 2017

Första advent, udda mat och våra aktiviteter

Så har det blivit 1 dec. Dags att adventspynta?! Hmmm, jag var stensäker på att jag köpt ljusslingor i Sverige för att lysa upp balkongräcket, det blir så fint att se både utifrån och inifrån. Men var är de?? Har gått skallgång i lägenheten efter ljusslingorna men de finns inte! Möjligen blev de aldrig nerpackade. Eller? Jag hittade iaf en liten garntomte att hänga i fågelmobilen. Lite torftigt kanske jämfört med allt pynt vi hade i huset i Mattmar men något är det.... dessutom åker jag till Sverige 18 dec för att fira jul och nyår. Tror Lasse klarar sig utan pynt..Många här har adventsstake och - stjärna, julgran på balkongen etc. Inte vi!! På söndag är vi bjudna på adventsfika vid poolen på Villa Waree med efterföljande vattengympa som vi brukar ha på söndagar. Ska bli trevligt!

Måste skriva om lite udda maträtter. Lasse hade med sig paltbröd från Sverige, som vi åt tillsammans med S och A-C. Inte min favoriträtt precis, jag är mera för pitepalt, som är något helt annat. De tre östgötarna gillar iaf paltbröd med vit sås och stekt fläsk. Och faktiskt var det riktigt gott denna gång, förstärkt med en fräsch sallad. Riktigt gott!

Igår öppnade Marli garden restaurang för säsongen. Så mycket folk som letat sig dit. Marli har varit i Sverige i sommar med sin man Johnny och hon har inte legat på latsidan. Plockat massor med kantarell, Karl-Johansvamp och lingon. Fraktat med sig allt till Huay Yang och nu serveras det på hennes restaurang. Vi provade på persiljejärpar med lingon och karljohanssås. Mycket gott! En annan gång kan vi prova kyckling med kantarellsås. Eller lax med romsås. Gott som omväxling till thaimaten. 

På marknaden i morse köpte vi räkor, plaa lae ( filead fisk) och denna fisk, plaa saa, ser ut som en barracuda med en uppsättning vassa tänder. Blir en middag framöver.

Det var en aktiv dag igår. Började halv sju med cirkelträning på Ranchen. Fortsatte med bridge i tre timmar på Orchid. Lite vila efter lunchen, man är ju iaf pensionär, och på em var det ett vattengympapass. Lite vila igen innan middagen på Marli Garden. 

Lite bilder från dagen...Tio stationer, som tränar hela kroppen. Efter uppvärmning och konditionshöjare går vi runt från skylt ett till tio och tränar en minut på varje ställe. Nästa runda tränar vi 45 sek och tredje rundan en halv minut. Vi är runt fyrtio pers på dessa träningspass. Allt tar ca 1 h 15 min inkl uppvärmning och stretching.Efteråt blir det välförtjänt vila och stretching!  En väldigt bra start på måndag och torsdag..Bridgebricka nr tio och budlådor. Vi spelar ca femton brickor per tillfälle. Finns möjlighet att spela bridge flera gånger i veckan. Bra träning för hjärnan och minnet.                       Linedance har vi varje onsdag. Också mycket bra för hjärnan och hjärtat. Förutom förbättrad kondition och benstyrka så tränas man minnet och koordinationsförmågan. Dessutom så roligt att dansa och röra sig till musik!                       Vi är tio till tolv pers,  som dansar linedance en gång/vecka

2 kommentarer:

Anonym sa...

Test att kommentera..

Eva Mattmar sa...

Det var inte lätt! Bevisa att jag inte är en robot genom att klicka på bilder med bilar, vägar, vägmärken, gatuskyltar..otydliga bilder dessutom. Lyckades till slut, men bättre om man har ett googleskonto och kommenterar via
Svara som
Namnet (Google)