tisdag 5 december 2017

Helgdag 5 dec och adventsfirande

Idag, 5 december, är det helgdag i Thailand. Det är förre kung Bhumibol Adulyadejs, födelsedag. Han skulle ha fyllt 90 år idag om han hade levt. Han avled 13 oktober 2016. Vi kom till Thailand två dagar efter dödsfallet och det märktes, alla var klädda i svart eller grått och i en månad var det sorgemånad då man inte fick dansa och roa sig, sorgemusik spelades, kondoleansbord var uppsatta med svart/vita dekorationsband. Efter en månad lättade det lite och vi fick börja med linedance, det var inte tillåtet den första tiden. Däremot gympa-och tabataträning gick för sig även den första månaden. Nuvarande kung heter Maha Vajirakongkorn, 65 år, äldste son till kung Bhumibol.  

Fredagkvällen var vi bjudna till Eivor och Håkan på paj och dryck. Vi var tio pers på deras altan! Norrlandsgänget inkl tabataledningen!  Två från Lyckseletrakten, två från Gävle, två från Norge och de själva från Västkusten och Lasse och jag från Boden (kommun)Efter välkomstdrink med goda snacks fick vi en fantastisk matpaj med god sallad och ananaspaj till dessert. Här bakom den häftiga ljusslingeflaskan sitter värden Håkan och nedan har han fått sällskap av Lasse och Lasse. Sen spelade vi spelen ” Med andra ord” och ”Spinner”. Jättetrevlig kväll, vi gick hem väldigt sent och tur var väl det! En timme tidigare hade nämligen synts en 2,5 m lång pytonorm som slingrade sig efter muren precis där vi skulle gå hem. Bildbevis på Facebook. Precis vad man INTE vill möta i halvdunklet på kvällen. 

Många godsaker uppdukade.

I söndags var det adventsfika på Villa Waree. Det var knytis för de boende och hyresgäster på VW. Lasse och jag var inbjudna gäster, vi har bekanta där och jag har vattengympa i deras pool en gång/vecka. Efter fikat körde vi ett vattenpass och skakade ner den goda glöggen, lussekransen och alla goda kakor som stod uppdukade på bordet vid poolen.Ca 50 m lång pool på Villa Waree, djup är den också. 

Samtidigt som vi fikade kom Gunilla och Cay, Noomi och Anton, till Van Ravi Residence, de ska bo i en lägenhet i samma hus som vi. De kom från vintermörkret och kylan i Jämtland och ska stanna här i sju veckor. Lite trötta efter resan men på kvällen åt vi kvällsmat på Patty bank och fullmånen sken över oss och havet. De hade med sig 70-årspresent till mig! En bok ” Omgiven av idioter” , ska bli intressant läsning och en chokladkaka. Dessutom lingonsylt från Sverige! Igårkväll blev det stekt fisk från marknaden, potatismos och lingonsylt på ”Sami Rabiang” , min favoritrestaurang...(dagens thailektion- Sami betyder make, Rabiang betyder veranda eller balkong)                             

Aroy, mak mak!! Gott, mycket, mycket! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den boken har jag läst, intressant. Har lämnat över den till Janne nu. Nu längtar jag efter jullov, det har varit mycket nu.
Hälsa alla. Vi ses snart.
Kram Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Boken verkar intressant och lätt att läsa. Man brukar vara ganska mör i skolans värld den här tiden på året minns jag. Skönt med jullov!
Vi åker till Hua Hin i morgon för att fixa ett års förlängning av vårt visum. Hoppas alla papper är i ordning. Lika spännande varje år.
Vi ses snart , åker till Sverige måndag 18 dec. Framme på em med tidsförskjutningen..