torsdag 14 december 2017

Festvecka!

Bara några dagar till hemgång till Sverige. Så roligt att få träffa alla nära och kära, barn och barnbarn. Natten till söndag åker jag till Bangkok och på måndag morgon går flyget kl 9. 

Denna vecka har vi firat Lucia och Lasse B på Jasmin, som fyllde 70 år. 

Festerna började på fredag då vi åt Janssons frestelse hos S och AC tillsammans med Cay och Gunilla. En trevlig kväll på Villa Waree. Vi fortsatte på söndag då vi var ute med Lasse och Lollo från Dolphin ett. Länge sen vi träffade dem ordentligt med tid att prata lite. På Tabatan ses vi och i byn ses vi och vinkar till varandra. Nu gick vi till Saos och åt, efter en drink på vår balkong. 

Måndag var vi hos Eva E och Jonny på Dolphin. Eivor och Håkan, Lasse och jag var bjudna på middag. Först kom Jonny med egengjord glögg med pepparkakor, kex och ädelost, sen fick vi en jättegod pastagratäng med sallad och kaffe med chokladhavreflarn. Vi satt ute på deras altan hela kvällen, pratade och spelade ett frågespel. Jättetrevligt! 

Tisdag var det 70-årsfest för Lasse B på Jasmin. Vi var 28 pers som var på Jacks restaurang och resort och firade Lasse. Efter ”Ja, må han leva” och hurrande så fick vi ett frågeformulär med frågor om Lasses liv och intressen och om året 1947 då vi 70-åringar är födda. Här rättar Lasse B och Lasse O alla svarskuponger. 

Vi gjorde vårt bästa med svaren. Jag och Lasse O svarade rätt på sju av tio frågor. Vi var två par som fick samma antal rätt, men så var det en utslagsfråga som avgjorde vem som skulle vinna äran och en påse med Ahlgrens bilar. Frågan löd- Hur många invånare finns det i Thailand? Vi drog till med 70 miljoner och det var närmast rätta svaret! Sen blev det buffé med allehanda rätter. 

En trubadur stod för musikunderhållning, Lasse B presenterade gästerna och berättade hur han hade lärt känna oss, det blev tårta och lite dans. Grattis Lasse och tack för att vi fick vara med och fira! En till trevlig kväll vid havet i den ljumma kvällen. 

Dagen därpå var det Luciadagen. Kl åtta kom ett fint Luciatåg med kaffe och lussekatter, pepparkakor och choklad. Dessutom flerstämmig sång. Vi blev så överraskade!Anton, Cay, Noomi och Gunilla bjöd på Luciatåg med sång. Anton vid fikabordet, liksom övriga familjen nedan. 

Inga kommentarer: