lördag 25 november 2017

Fredagsmarknad, räkmacka på taket och dans på Boutique.

Veckan har gått med tabata, cirkelträning, vattengympa och linedance. Och inte minst träning av West Coast Swing- turerna vi lärde oss på intensivkursen i Luleå i september. Till och med nya turer har vi tränat in. Så roligt så, tycker vi både Lasse och jag!!??!! Åtminstone jag !! Ingen träningsvärk längre efter de tuffa gympapassen. 

Igår morse blev det morgonmarknad vid Si shop redan halv sju. Vi skulle handla räkor till kvällen. Räkor i olika storlek, 250 baht/kg för mellanstorleken. Sen tar två tjejer hand om räkorna och rensar dem. Efter tjugo minuter får man hämta dem. Service!

Frukt och räkor blev det, hem och koka dem med dill och chili. ”Suu Mali” heter dessa frukter. Riktigt goda och lätta att skala.  Fredagsmarknaden är stor med försäljning av allt från husgeråd till skor och kläder förutom livsmedel i form av färdiglagat och råvaror.Fisk i alla storlekar och former, både färsk och torkad. 

På kvällen var vi sju pers, ( Bosse och Anne och deras kompis Johan, Sören och AC och Lasse och jag) som träffades på taket och åt en räkmacka med ägg och majonnäs. Vi skulle titta på solnedgången från taket men detta var det närmaste vi kom då det varit rätt mulet hela dagen. Jag gick runt och fotade utsikten och residensen. Det finns fyra lägenhetshus liknade det vi bor i och alla syns från vårt tak. Bilden ovan visar det nyaste Blue Marine. Nedanför syns Dolphin närmast och långt borta bakom templet är Nishavilles orange residence. 

Utsikten mot havet 150 m bort och nedan halva bron och vägen till havet.När det började mörkna tog vi våra fordon och åkte till restaurang Boutique vid järnvägen. Där var Thaigympan igång på betongplattan. Mycket folk satt vid borden på Boutique men Peter satte snabbt ihop två bord så vi satt alldeles bredvid thaikillen som spelar och sjunger varje fredag och lördagkväll. Här var Huay Yangs dansanta publik och efter maten var vi några som dansade både vanligt, linedance och bugg. Johan var en hejare på bugg, så kul att bugga med en som kan när man är lite osäker själv. Dansgolvet består av bara gräs! men vad gör man inte för att få dansa...på Ranchen är det inte längre nån dans på fredagar som det var förr om åren, trots att där finns ett gigantiskt dansgolv nu. Så tråkigt!!! Idag har vi varit på Kais strandställe och där blåste det. Havet var mäkta upprört, jag tom frös i vinden och efter lunch åkte vi hem till vår pool och tinade upp i solen. 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för informationen och det är kul att se alla bilder. Är det fullt i huset nu?
Hälsa till de jag känner/ Marianne

Eva Mattmar sa...

Huset är långt ifrån fullt.
Våning ett- en lägenhet uthyrd
Våning två - tre lght bebodda, snart fyra.
Våning tre- en lght uthyrd
Våning fyra- en lgh uthyrd
Våning fem - två lght bebodda
Våning sex- tomt
Inte mycket alls! Ett generationsskifte verkar det som. Andra bostadsområden har normal beläggning. Fö är det mycket folk i byn, på restaurangerna och strandställena. Mer folk kommer för varje vecka. Skolan är i gång, Kjelle Bergqvist är här med familj, sonen går på sv skolan. Bara vårt hus som är lite rumphugget!!

Eva Mattmar sa...

Några fler lägenheter är faktiskt bebodda såg jag idag, men de flesta är obebodda...