fredag 16 juni 2017

Kusinträff på Notudden vid Jokkmokk.

Vilken underbar sommarvecka!
Otroligt, ovanligt varmt och SOOL dessutom.
Lasses kusin Kjell från Linköping kollade in vädret och såg att det skulle bli strålande väder i norr, lite sämre i söder.
Kjell, Eva och Delfi, deras trevliga bullmastiff på 8 år, körde norrut med sin fina husbil, efter Vildmarksvägen via Stekenjokk genom norra Jämtland/ södra Lappland , vägen var bar men snödrivor fanns på båda sidor. Så småningom kom de fram till Jokkmokk, som de inte hann med att besöka förra året. 
De campade på Notudden strax söder om Jmk. På onsdagkväll åkte vi dit för att träffa dem. Jättetrevligt! Vi åt middag på Notuddens restaurang, bl a Lapplandspizza med renkött och lingonröra. Satt utanför deras husbil och drack kaffe, kvällen var ljummen, inte så vanligt på dessa breddgrader. Ljust hela natten.
Många fina stugor finns att hyra på Notudden. Fullbelagt under vintermarknaden första tors- söndag i februari varje år. Vintermarknaden har anor sen sextonhundratalet då samerna träffades för att byta varor och roa sig.

Ser ni hunden som surfar på längst fram på brädan?
De berättade att strax innan vi kom hade en tromb!! passerat deras husbil och fortsatt till en tysk husbil och slitit av takluckan samt skadat taket som var uppspänt på sidan. En tromb i Norrbotten! 
Bosse berättade om en tromb 1956 som passerat deras hus på backen och slitit upp både kaffekoppar och brödfat på fikabordet! Så det är inte varje år vi upplever detta! Måste bero på den osannolika värmen den sista tiden...
Rutschkanor och lekplatser, här trivs barnen. Även campinggäster, från midsommar är det fullt här med gäster från framför allt Norge och Tyskland 

Det var roligt att komma till Notudden och se den fina campingplatsen med poolerna och vattenrutschbanorna. Hit åkte vi alltid minst en dag/ sommar med våra barn när de var små och mamma Anna-Lisa bodde i Jokkmokk och bjöd på middag efter badet. Minnen!

Mer minnen- den åttkantiga logen som vi dansade i varje onsdag och vissa lördagar på sexti-sjuttiotalet finns numera på Notudden. Den flyttades hit efter storhetstiden i Rimjokk utanför Vuollerim. Där har vi haft mycket roligt! Nu är det mest loppis i logen berättade ungdomarna i receptionen. 
På hemvägen fick vi se en älgko med en liten årskalv. De sprang efter vägen en bit och sen in i skogen. 

Annars har vi varit i Boden varannan dag denna vecka för tandläkar-, bank- och optikerbesök. 
Vi ser fram emot nästa vecka, midsommarveckan, då sommargästerna börjar komma. 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Snart kommer vi, blir kul att träffas igen och fira midsommar. Kram Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Härligt! Välkomna hit. Vi blir många på midsommarfirandet, mln 15-20 pers. Knytis efter Laxholmen. Tänk om vädret kunde hålla i sig men det är väl för mycket begärt. Kanske..

Annika sa...

Fina bilder Eva och vi saknar er här i Huay Yang!