fredag 17 februari 2017

Grattis Tord, ny häll och fredags-morgon-marknad

Sportloven har börjat i Sverige och mycket folk har kommit hit. Det märks i poolen och på restauranger att det är många familjer med barn och ungdomar i byn. Mycket trevligt och bra för byns restauranger och massageställen.
Ytterligare tre sportlovsveckor väntar..
   Tord med bordsdam Ann-Christin

Tord fyllde år på Alla Hjärtans Dag 14 februari och vi firade honom med middag på Rangen. Det blev trerättersmiddag med bubbel.
Förrätt: Räkor och färsk sparris med Rhode islandsås och brödsnitt.
Varmrätt :Pocherad fjordlax med dill-och gräslökssås och pommes duchesse.
Dessert: Glass med färsk frukt
Aroy mak mak och en trevlig kväll

Veckans händelse i vår köksavdelning.
Ny  "stove top", en häll i st f plattor.
När vi flyttade in i lgh fanns det bara  två spisplattor. Efter första säsongen skaffade vi ugn. Sen rostade plattorna och började vittra sönder. Dessutom var det trångt om man skulle använda stekpanna och kastrull samtidigt.
Nu är det inga problem när den nya hällen med fyra plattor blev installerad i förrgår. Men gissa om det dammade när de slipade bort en del av stenbänkskivan för att få plats.
Hela rummet var ett dammoln!
              Före....

      Efter....jodå, plattorna finns där. 4 st

Igår kom Anna--Kristina, som har bott i Undersåker och dansat linedance med oss i Västjämtland. Nu ska hon besöka sin yngsta dotter Johanna, som jobbar som lärare på svenska skolan i HuayYang  denna säsong. Då Johanna jobbade på dagen så fick vi ta emot henne och visa henne runt i byn, äta lunch, sola och bada i poolen. Lovar att det blev ett kärt återseende när de träffades efter sex månader!!

I morse var det som vanligt fredagsmarknad på morgonen med det obligatoriska morgonfikat. Nästan hela vårt hus var där, grannhus också.Vi köpte bl a räkor, fick dem skalade,  frukt och grönsaker. Trevlig morgonstund vid kaffestället, om än lite tidigt.

När vi åkte hem från marknaden var det  brödförsäljning  vid Fons café/ bageri vid järnvägen. Men det var inte Fon som vinkade in för att sälja sitt bröd. 

Nej, det var Göte och Agneta B !!
Göte hade 70-årskalas i måndags på stranden och en tävling. Första pris i tävlingen var att hjälpa Göte sälja bröd på fredag morgon. Intäkterna går till Fon. Tror att de flesta som passerade köpte tekakor och kanelbullar.
Ett fint initiativ och ett annorlunda pris 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Låter härligt med alla olika saker ni gör så trevligt. Ha det så bra nu och hälsa Lasse så mycket. Här har vi någon typ av höstblandad vintervår. Det är oroligt att årstiderna förstörs. Kram Bosse Meta.

Eva Mattmar sa...

Så trist med vintervädret! Årstiderna luckras upp och ibland är det lika kallt/varmt på midsommarafton som på julafton! Här börjar det märkas att vi snart är inne i den varma årstiden. Har badat i havet idag och gått en strandpromenad. Kram Eva och Lasse