måndag 9 januari 2017

Tjejdag och fantastiskt vinterväder.

Vilka härliga vinterdagar vi har haft. 
I lördags hade vi " tjejdag" , Jenny, Julia, Linn och jag. (Carl och pappa Clas var i Sandviken på en hockeyturnering under weekenden)
Det började med brunch vid köksbordet med nybakat bröd på ett fint dukat bord.
Fortsatte med skidåkning för Jenny och flickorna på Gränby gärde. Två varv på ett ganska långt spår. - 5 gr, sol, vindstilla. 
Alldeles underbart vinterväder!

Sen dags för pizzalunch hemma.


Iväg till Biotopia upplevelsemuseum och titta på naturutställning i olika miljöer och årstider. Även rovdjursutställning och flickorna gjorde var sitt screentryck på tygkassar.
     Linn valde lodjur ..
     Julia valde björn..

Efter detta köpte vi sushi till middag. 
Avslutade med Gladiatorerna på TV. 
En dag som heter duga!

Mer som hänt sen sist....

Jag var på en linedancedag med SHSD 
Uppsala linedancers och fick lära mig några nya danser. Samma kväll bjöd Yanne och Erik på en jättegod trerättersmiddag, broder Ulf och Ruben var också inbjudna. 

Leon har lekt med sina kusiner som har haft jullov tom idag. I morgon börjar skolan igen.
    Handtryck med tubfärger...

De har bl a målat och åkt pulka. 
      Julia och Leon i kojan...

Idag var det kramsnö vilket resulterade i en snögubbsfamilj på balkongen hos Erik.  Foto: Erik O


På väg till Gränby park passerar vi Regnbågstunneln, som har blivit så fint dekorerad nyligen. Målad i regnbågens alla färger och barn från förskolor i närheten har ritat bilder med kluriga texter till. Trycker du på en knapp spelas musik också.
   Roligt initiativ!

Och i Huay Yang håller de på att regna bort! Idag visas bilder från översvämmade gator, högt vattenstånd i kanalen, hus och restauranger som är vattenskadade, folk tar sig inte fram och måste lämna sina mc och salenger. 
Helt obeskrivligt! Den bästa turisttiden just nu som regnar bort. Värst för de thailändska affärsidkarna som behöver tjäna en stor del av sin inkomst just nu. 
Massageställena -  strandställena- affärerna-restaurangerna, för att inte tala om alla som får vattenskador på sina bostäder och affärslokaler.
Fy, vilket elände!!!

Inga kommentarer: