onsdag 23 november 2016

Snäckorna



Varje onsdag träffas en del av byns farangdamer ( farang är alla som inte kommer från Asien) på restaurang Tamarind och delger varandra tips och idéer om diverse   ämnen. Det kan vara allt från boktips till provsmakning av frukt och grönsaker.
Förra säsongen träffades vi på olika restauranger men på vissa ställen var det störande trafik eller havets vågor som störde så vi kunde höra varandra. Nu har vi hittat ett bra ställe där det är tyst och lugnt. 

Ordförande Eva Bergner sköter ordet med den äran och sekreterare Maud skriver ner och sammanfattar vad vi har pratat om. 
Mötet varar ca 1,5 timme och vi köper vatten på restaurangen, ingen avgift för hyra.

Vi är 73 registrerade snäckor, alla har var sin namnskylt med uppgift om var vi bor i byn. De flesta områden är representerade, från Orchid till Nishaville.




Vi träffas varje onsdag mellan 10 -11.30.
Eva och Maud sköter dagordningen och vill gärna ha in tips på samtalsämnen i förväg. 
Vi har bl a tagit upp
Boktips, utflyktstips, hur fungerar internet på våra områden, resor som någon berättat om, nya restauranger och massageställen i byn, thailändska seder och  bruk, tips på aktiviteter som gympa, yoga, linedance, bridge,  moppefest, vad händer i byn, frukt och grönsaker- provsmakning och vad de kan användas till och myyycket mer....
Dagens boktips-Maud tipsar om
Thailands historia av Bertil Lintner
Finns att beställa på Bokus

Idag pratade vi om Hua Hin Vineyard och att vi ska ordna en dagsutflykt dit...
och vi inventerade olika utflyktsmål i närheten av Huay Yang. Det blev en lång lista......


Vi var drygt 20 snäckor idag. Många har inte kommit ännu för säsongen och någon har redan hunnit åka till Sverige  för att fira jul. Vi kommer och går och kommer tillbaka. 
Ett mycket trevligt sätt att träffas och lära känna nya personer och samtidigt få lite info om byn och vad som är på gång. 

En eloge till Eva B, som håller i alla trådar och har lite sjå ibland att få oss att prata en i sänder, vi blir ju så ivriga....
En eloge till Maud, som sammanfattar och skriver ner allt och mailar ut till oss så vi får info även om vi missar ett möte
Byns farangherrar har också en träffpunkt varje onsdag em, kallat Ventilen.... 

Inga kommentarer: