torsdag 15 oktober 2009

Agdas goes rosa















Vilket initiativ!


Mattmars eget café, numera öppet året om, ordnade en kväll med fika, musikunderhållning, lotterier och tipsrunda. Allt för att samla in pengar till Rosa Bandet till förmån för bröstcancerforskningen.

Om det kom folk... närapå "hela" Mattmar med omnejd kom, liksom en del gäster från Mörsil och Trångsviken. Det var fullsatt på caféet.

Lotterna gick åt, fikat tog slut och vi lyckades vinna ett förstapris på ett lotteri. En fylld varukorg från Coop.


Agdas café har fått nya ägare i sommar, från Stockholm. Roligt att folk flyttar hit 0ch vågar satsa på sina idéer.

måndag 12 oktober 2009

Efter helgen...

Vilken natt!
Tågresa från Boden kl 21.
Av tåget i Bräcke kl 04. Vänta en timme i Bräckes väntsal.
Buss till Östersund, anlände dit 6.30.
Bil hemåt. Hemma kvart över 7. Frukost och lite uppackning
På jobbet kl 8. Hel dag på jobbet.
Något trött idag, men ändå förvånansvärt pigg.
Satt och blundade på tåg och buss, definitivt ingen sömn.
Men en fantastisk bok att plöja igenom.
"Berlinerpopplarna" som också gått som TV-serie.
Och en fantastisk dansdag i lördags, med Linedance i Norr
och Daniel Trepat och Pim van Grootel från Holland.

måndag 5 oktober 2009

Vuxna bulbuler


Bulbulungarna växer och frodas. De ser fortfarande ut som grå ulltussar, men lite större än igår och stjärtfjädrarna växer ut så snart ser de ut som de vuxna bulbulerna på bilden.

lördag 3 oktober 2009

Tillökning!


Tre ungar blev det!
Bulbuler heter arten, från sydostasien.
Föräldrarna är nya i vårt hus, hämtade i Skåne i sommar, uppfödda i Danmark.
Tidigare har det blivit ungar av turkosfågel och organist (Sydamerika)och glasögonfågel (Västafrika) De är så söta när de kommer ut ur boet efter ca 12 dagar, ser ut som grå ulltussar.
Matas med mjölmask, myrägg, fluglarver och nektarlösning och olika frukter.
Bulbulerna är ca 20 cm från huvud till stjärt, dubbelt så stora som de andra fåglarna som inte mäter mer än 10 cm. De bor inte i samma voljär.

Helgen är här!

Igår blev det tunnbrödsbak i byns eminenta bakstuga med elektrisk ugn.

Inget vedbärande och eldande hela tiden, bara trycka på en knapp så håller ugnen sig varm hela dagen och vi kan koncentrera oss på att utveckla receptet med allt mer fiberrika ingredienser.

Sen blev det middag hemma hos min bagarkompis, sej från deras fisketur i Norge.

Idag har jag fortsatt bakningen, vanilj-och kanelbullar, och gjort en shoppingtur till Järpen.

I morgon är det ju "kanelbullens dag", vet det eftersom jag råkar fylla år den dagen. Fast kanelbullens dag är ett betydligt yngre påfund än mig.

Fantastiskt vad man kan koppla bort skolan och jobbet under den tre dagar långa helgen.